Akadálymentes verzió >>
musique.hu galériák
Natasha St-Pier 2010
musique.hu fórum
Jenifer Bartoli
Najoua - Au Féminin
Garou hozzánk...
Chimene Badi
Ideiglenes dumaláda
Mi lessz Alizée...
Voilá Dés...
Frankofón...
Jean Michel Jarre...
Grégory Lemarchal
utolsó hozzászólások
Alizée visszatért
Patrick Fiori apa...
Clémence
Enfoirés 2011
Új Céline Dion...
Új...
Hamarosan új...
Új klippek, amiket...
Julie Zenatti, mint...
Québec és a zene
Partnereink

Francia kultúra (Blog)
 
Tandi Flóra hivatalos oldala
 
music.hu - Magyar Zenei Portál
 
aktuális

Québec és a zene

Gregoire,

 oldal ajánlása    nyomtatás

A musique.hu igyekszik szélesíteni a frankofón zene itthoni ismertségét, ezért immár nem csak a « hexagone »-ban népszerű énekesekkel, hanem a québec-iekkel is kívánunk foglalkozni. Az itthoni körökben még kevésbé ismertek, mint a franciák, de ez valahol természetes. A frankofón zene nagy része ugyanis dalszöveg-centrikus, vagyis a lényeg nagyon sok esetben a mondanivalón van, amit kívülállóként még akkor is sokszor nehéz megérteni, ha az ember egyébként beszél franciául.

De aki egyszer rákap az érzésvilágra, azt nagyon-nagyon nehéz később lebeszélni az újabb és újabb albumok utáni vadászatról. Így vagyok én is, bár már nem ma kezdtem, és az idők során az ízlésem is sokat változott. Természetesen, mint ahogy mindenkié. Az ember ösztönösen is keresi a minőségi zenét, melyet hallgatva kikapcsolódhat, feltöltődhet, bulizhat, vagy a barátokkal együtt a vízparton borozgathat, piknikezhet.

Québec hatalmas területen fekszik: Franciaországnál háromszor nagyobb, Kanada egyik keleti tartománya. Különleges, ugyanis itt franciául beszélnek, szemben az összes többi észak-amerikai területtel. Fiatal kultúrájában különös zenei világ rajzolódik ki. A musique.hu már foglalkozott egy-két québec-i származású zenésszel, úgy mint a világszerte ismert Céline Dion-nal, Natasha St-Pier-rel, Isabelle Boulay-val, Garou-val (ugye, sokkal többen vannak, mint elsőre gondolnánk). Most pedig bemutatásra kerül Laurence Jalbert, Daniel Bélanger, Pierre Lapointe – hogy csak a legfontosabbakat említsem. Igen, lesz életrajz, diszkográfia, és a videomegosztók segítségével egy-két számot is bemutatunk, remélhetőleg dalszöveg-fordítással együtt. Elsőként Daniel Bélanger bemutatása várható, ezért ízelítőként  íme két video, egy nagyon friss, és egy klasszikus: 

látogatói hozzászólások
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá cikkeinkhez, vélemény írásához be kell jelentkezned. Ha még nem vagy regisztrált tag, kattints ide a regisztrációhoz!
#1 mancs911  10.June.12. 00:53:47
ÉN NAGYON SZERETNÉK ELJUTNI QUEBEC CITYBE,NEMCSAK TURISTAKÉNT.Szívesen találkoznék az ott élő singerekkel:GAROU,CÉLINE DION STB.SAJNOS MAGYARORSZÁGON NEM KAPHATÓ GAROU CD+DVD,CSAK INTERNETEN,HÁT REMÉLEM A NAPOKBAN NEM HAMIS GAROU CD-T KAPOK POSTÁN.

Kedves Zenerajongó!

A musique.hu szerkesztői csapatába keresünk olyan embereket, akik szeretik a francia zenét, és szívesen meg is osztanák látogatóinkkal e téren szerzett élményeiket, vagy akár a kedvenceikről szóló legfrisebb híreket, pletykákat.

Amennyiben szívesen csatlakoznál hozzánk nincs más dolgod, mint küldeni egy levelet a kalman@musique.hu címre.

bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus beléptetés
keresés
legfrissebb cikkeink
Tandi Flora francia...
Új klippek, amiket...
Patrick Fiori -...
Enfoirés 2011
Hamarosan új...
Julie Zenatti, mint...
Zazie 7 részletben
Québec és a zene
Lara nagy tervei -...
musique.hu már a...
legnézettebb cikkeink
kapcsolat | impresszum | oldaltérkép Musique.hu :: Minden, ami a francia zenével kapcsolatos
Copyright 2006-2009 musique.hu portál. Minden jog fentartva. Designed by Menrich International