Akadálymentes verzió >>
musique.hu galériák
Natasha St-Pier 2010
musique.hu fórum
Jenifer Bartoli
Najoua - Au Féminin
Garou hozzánk...
Chimene Badi
Ideiglenes dumaláda
Mi lessz Alizée...
Voilá Dés...
Frankofón...
Jean Michel Jarre...
Grégory Lemarchal
utolsó hozzászólások
Alizée visszatért
Patrick Fiori apa...
Clémence
Enfoirés 2011
Új Céline Dion...
Új...
Hamarosan új...
Új klippek, amiket...
Julie Zenatti, mint...
Québec és a zene
Partnereink

Francia kultúra (Blog)
 
Tandi Flóra hivatalos oldala
 
music.hu - Magyar Zenei Portál
 
aktuális

Tandi Flora francia vizekre evez

Csabi,

 oldal ajánlása    nyomtatás

Régóta figyelem már Tandi Flora honlapját és közösségi oldalát. Aki még nem ismerné, annak elmondanám, hogy a 22 éves szegedi lány régóta foglalkozik a zenével, jelenlegi mentora pedig maga Miklósa Erika!

Vártam már, hogy a HungÁria című dal és klip után mikor jön valami újdonság. Hát, most megkaptuk!!! Megérte a várakozás, hiszen egy világszínvonalú dalt hozott nekünk egy nagyon szép klippel. A dal címe "Aimer d'amour, aimer d'envies" és Flora olyan könnyedséggel és érzelemmel énekel franciául, hogy valóban öröm hallgatni újra és újra. Hogy öröm ránézni, az egy másik dolog, bár előadóművészeknél ez nem hátrány... :)

Szerencsére olyan video készült a dalhoz, ami segíti a megértést azok számára, akik nem beszélik a francia nyelvet. A téma, amit feldolgoz, örök és megunhatatlan, hiszen mindenki átéli a szerelmi vívódás érzését. A dalszövegért egészen Franciaországig kellett menni, ugyanis egy francia fiatalember, művésznevén Néotom S.V. sorai ezek.

A zene nem okoz meglepetést, ha Floráról van szó, hiszen ez a harmadik dala, amin Popovics Györggyel, a Kávészünet együttes énekesével dolgozott. Hogy a zenéjét kicsit tovább boncolgassuk, emelem kalapom a hangszerelőnek is, Molnár Gábornak, aki legutóbb Rácz Gergő Harc és vágy című dalának zenéjét szerezte. A dal még csak két hete debütált, de az Eurovízió magyar indulója, Wolf Kati is gratulált hozzá.

Flora gyakran említi, hogy nagy példaképei Lara Fabian és Céline Dion, valamint, hogy a crossover stílusban szeretne mozogni és úgy érzem, ez a dal már egészen jól megtalálta az irányt. Voila, a recept tehát összeállt: végy egy jó dalszöveget, dolgozz a bevált zeneszerzővel és fogj mellé egy profi szakembert, aki hangszereli a dalt. A pont az i-re pedig a hang, amelyen megszólal a mű. Szép, igényes munka volt ez ismét, remélem, a franciák is értékelik majd, hisz mint megtudtuk, Flora júniusban Párizsba készül, hogy promotálja dalát. Hogy is mondják? Bonne chance!

 

látogatói hozzászólások
Csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá cikkeinkhez, vélemény írásához be kell jelentkezned. Ha még nem vagy regisztrált tag, kattints ide a regisztrációhoz!

Kedves Zenerajongó!

A musique.hu szerkesztői csapatába keresünk olyan embereket, akik szeretik a francia zenét, és szívesen meg is osztanák látogatóinkkal e téren szerzett élményeiket, vagy akár a kedvenceikről szóló legfrisebb híreket, pletykákat.

Amennyiben szívesen csatlakoznál hozzánk nincs más dolgod, mint küldeni egy levelet a kalman@musique.hu címre.

bejelentkezés
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus beléptetés
keresés
legfrissebb cikkeink
Tandi Flora francia...
Új klippek, amiket...
Patrick Fiori -...
Enfoirés 2011
Hamarosan új...
Julie Zenatti, mint...
Zazie 7 részletben
Québec és a zene
Lara nagy tervei -...
musique.hu már a...
legnézettebb cikkeink
kapcsolat | impresszum | oldaltérkép Musique.hu :: Minden, ami a francia zenével kapcsolatos
Copyright 2006-2009 musique.hu portál. Minden jog fentartva. Designed by Menrich International