Talán valamikor 14 éves korom körül kezdÅ‘dött, amikor megszerettem a Rómeó és Júlia című musicalt. Soha nem fogom elfelejteni... megtetszett a Les rois du monde című szám. Aztán megkérdeztem anyumtól, hogy... szerinted ez milyen nyelven van? Hát biztos olasz...:D :D Na, vicces volt így visszagondolva. Aztán megtudtam, hogy a francia Rómeó és Júlia című musical zenéje. Én mindig is ilyen hatalmas Rómeó és Júlia rajongó voltam, egyszerűen IMÁDTAM a történetet. Ezzel mondjuk még most is így vagyok... És akkor megnéztem DVD-n a musicalt. ElsÅ‘re beleszerettem. Ez ha jól emlékszem úgy 2004 telén volt. Na mindegy, régen volt. Azutáni évben, tehát 9.-ben elkezdtem franciául tanulni. Persze nálam kb. 1 évig tombolt a Rómeó és Júlia láz, de tényleg erÅ‘sen... éjjel nappal azt hallgattam, és a netem utána néztem a szereplÅ‘knek. De nem valami sokat találtam róluk. utána pedig valahogy beleakadtam Les enfoires videókba is. De ez csak a dolog elÅ‘futára volt. Mert a teljes Å‘rület kétségtelenül 2007 február elején kezdÅ‘dött. Akkor beteg voltam (a szokásos betegség télen) és akkor megnéztem a Notre Dame de paris című musicalt. Annak rendje módja szerint beleszerettem a fÅ‘szereplÅ‘ hangjába (hát Quasimodo külseje annyira nem volt a darabban megnyerÅ‘), majd utánanéztem a neten, és megtaláltam egy nagyon szimpatikus fiatalembert, Garout. Az elsÅ‘ nagy szerelem:) És persze a többi szereplÅ‘t is nagyon megkedveltem, de talán a legjobban Julie Zenattit, aki Fleur-de Lyst játszotta. Kis idÅ‘vel sikerült begyűjtenem az összes albumukat, és azóta is Å‘k a legnagyobb kedvemceim. És ha az ember megszállottam keresgél a kedvenceirÅ‘l, persze jön velük a többi énekes is... Natasha St Pier, Lara Fabian, Jenifer, majd a többi musicallel a többiek, Emmanuel Moire, Victoria Petrosillo..., majd Edith Piaf.. óóó... sorolhatnám, nagyon hosszú lenne a sor. A lényeg, hogy az én életembe fÅ‘ként a francia musicaleken keresztül szűrÅ‘dött be a francia zene. A nyelv szeretete az megint egy más tészta... Én már kb. 5.es koromban elhatároztam, hogy majd franciául fogok tanulni, mert nagynéném Belgiumban él. Azóta már 2X is voltam nála, a harmadik látogatás elÅ‘készületben...:) És az egyik legnagyobb élmény volt számomra, amikor 2007-ben, amikor kint voltam nála megvehettem egy eredeti Julie CD-t és Garou DVD-t... Franciából az egyik csoportelsÅ‘ vagyok, és biztos vagyok benne, hogy ebben nagy szerepe van a francia zenének. Imádom énekelni, imádom hallgatni... Vele fekszem, vele kelek. Tényleg nem tudom mi lenne velem a francia zene nélkül...:D
Elküldve: 2009-02-23 15:16:40
yourangelofmusic
Ja, bocsi, hogy ilyen sokat írtam... csak a zene... na, az amirÅ‘l órákig zengedezhetnék...
És én is 18 vagyok:)
Elküldve: 2009-02-25 22:07:25
hierro86
Igen, elég nehéz röviden megfogalmazni miért is hallgatom, hallgatjuk pontosan:) Vagy oldalakon keresztül próbáljuk definiálni, vagy valamennyivel rövidebben, de akkor meg lehet, nem az igazi.
Én 22 lennék, ezt elfelejtettem az elÅ‘zÅ‘ kommentem után leírni:)
Elküldve: 2009-03-04 13:42:53
granzo
Köszönöm a válaszaitokat. Mindenkinek megvan a maga története a francia zenével úgy látom :)